Srpska policija zaplijenila 285 kilograma marihuane, uhapšeno 7 osoba

Tanjug
Srpska policija zaplijenila 285 kilograma marihuane, uhapšeno 7 osoba

BEOGRAD - Intenzivnim operativnim radom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK-a, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Posebnim odjeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, zaplijenili su 285 kilograma marihuane i uhapsili sedam članova organizovane kriminalne grupe.

-Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - saopštio je danas MUP.

Policija je uhapsila F. V. (28) iz Sremske Mitrovice, koji  je osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe, te D. N. (28), C. V. (27), P. L. (44) iz Novog Sada, B. N. (34), iz Prijepolja i B. D. (31) iz Sremske Mitrovice zbog sumnje da su njeni članovi.

Policijski službenici su prilikom pretresa kamiona u dvorištu kuće P. L. u okolini Novog Sada, pronašli oko 130 kilograma marihuane, zapakovane u više paketa, kao i veću količinu deviznog novca.

U okviru iste akcije, polovinom decembra prošle godine, uhapšen je i M. V. (26), iz Sremske Mitrovice, koji se od tada nalazi u pritvoru, kada je na graničnom prelazu Bački Breg zaustavljen kamion, kojim je on upravljao, i u specijalno izrađenim bunkerima kamiona pronaćeno 145 paketa marihuane, ukupne težine oko 155 kilograma.

Osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe su, u prethodnih nekoliko mjeseci, kako se sumnja, krijumčarili marihuanu iz Crne Gore u Srbiju, radi dalje prodaje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin pohvalio je rad policijskih službenika i naglasio da je i ova zaplena rezultat kontinuirane, uporne i snažne borbe protiv narkotika, što je jedan od glavnih prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana