Srpska lista pobijedila u sve četiri opštine na sjeveru KiM

Srna
Srpska lista pobijedila u sve četiri opštine na sjeveru KiM

Kosovska Mitrovica - Kandidati Srpske liste za gradonačelnike na današnjim vanrednim lokalnim izborima pobijedili su u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017. potvrđeno je Tanjgu u toj političkoj organizaciji.

“Naši kandidati odneli su ubedljivu apsolutnu pobedu u opštiama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Kosovska Mitrovica, čime je srpski narod na seveu KiM još jendom nedvosmisleno i skoro jednoglasno potvrdio spremnost da odlučno brani svoj opstanak i politička prava na KiM i organsku vezu sa svojom državom Srbijom”, rečeno je večeras u Srskoj listi.

Oni ocjenuju da je tako propao poziv na bojkot onih u Srbiji, koji su hteli da sjever Kosmeta gurnu u ruke Albanaca.

Đurić: Velika vest, nastavićemo da se borimo

Ovo je velika vijest, nastavićemo da se borimo, izjavio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić povodom pobjede Srpske liste na izborima za gradonačelnike u četiri opštine na sjeveru Kosova.

“Ovo je propast i neuspeh onih koji su pozivali na bojkot ovih izbora i propast nastojanja Prištine da, kandidujući Albance u sredinama gde preko 90 odsto čine Srbi, preuzmu kontrolu nad severom”, rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vučić čestitao srbima izbornu pobjedu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Srpskoj listi pobjedu na izborima za gradonačelnike u četiri opštine na sjeveru Kosova. “Našu ljudi su pokazali ogromnu energiju i želju da se bore za svoju budućnost i budućnost svoje dece. Čestitam vam svima veliku pobedu. Pokazali smo da ćemo zajednički da se borimo za rešavanje svih problema i da se zajednički izborimo za interese našeg naroda”, poručio je Vučić u telefonskom obraćanju Srbima okupljenim na Trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici.

On je istakao da je ovo najbolja potvrda politike jedinstva i borbe za srpske državne interese, javili su beogradski mediji.

“Vi ste oni koji čuvaju Kosovo i Metohiju. Zahvalan sam vam jer živite na Kosovu i Metohiji i čuvate naš narod od nestanka”, rekao je Vučić Srbima koji su se okupili da proslave izbornu pobjedu.

Kandidati Srpske liste za gradonačelnike na današnjim vanrednim lokalnim izborima pobijedili su u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, osvojivši veći broj glasova, uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana