Vučić: Najubjedljivija pobjeda Srpske liste, u Mitrovici 98,07 odsto

Agencije
Vučić: Najubjedljivija pobjeda Srpske liste, u Mitrovici 98,07 odsto

Beograd - Presjdednik Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je Srpska lista na parlamentarnim izborima ostvarila najubjedljiviju pobjedu u svojoj istoriji sa 98,07 odsto glasova i osvojila svih 10 mandata u parlamentu u Prištini.

Vučić je na vanrednoj pres konferenciji rekao da je to poruka Srba sa Kosova i Metohije da su čvrsti, jaki i da će umijeti da brane svoje interese na KiM.

On je zahvalio Srbima na KiM što su pokazali ogromnu zrelost, i uprkos pritiscima pokazail da mogu da budu jedinstveni.

“Ovo je 10:0, osim ako iz svemira ne dođu neki glasovi”, rekao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji.

On je prenio da je na 100 odsto obrađenog materijala u Sjevernoj Mitrovici Srpska lista osvojila 7.118 glasova, SLS 34, lista Rade Trajković i Nenada Rašića 51, a lista koju je predvodio Aleksandar Jablanović 55.

“Srpska lista je osvojila 98,07 odsto srpskih glasova”, rekao je Vučić i istakao da su i za njega samog to nepčekivani izborni rezultati.

Srpska lista osvojila više od 98 odsto glasova, Haradinaj priznao poraz

Prema nezvaničnim rezultatima, Srpska lista osvojila je više od 98 odsto glasova u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji na vanrednim parlamentnim izborima, saznaju “Večernje novosti”.

Isti izvor navodi da je u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji glasalo više od 64.000 ljudi, što je za 15 odsto veći odziv nego 2017. godine.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se u 21.30 časova javnosti povodom izbora na Kosovu i Metohiji.

Prištinski mediji javljaju da su “Samoopredjeljenje” Aljbina Kurtina, Demokratski savez Kosova Ise Mustafe i Demokratska partija Kosova Kadrija Veseljija proglasile izbornu pobjedu.

Hardinaj priznao poraz

Lider koalicije Alijanse za budućnost Kosova i Socijaldemokratske partije Ramuš Haradinaj prvi se večeras pojavio na konferenciji za novinare i, prema Klanu Kosova, indirektno priznao poraz na parlamentarnim izborima.

Kako prenosi Klan Kosova, Haradinaj je prije izbora smatrao sebe pobjednikom.

“Alijansa ima porast, ali teško je dati tačan rezultat”, rekao je Haradinaj.

Prema trenutnim prognozama njegova Alijansa je na oko 10 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana