Srpska Crnja skrhana bolom: Preminuo momak koga je zapalila majka

GS
Srpska Crnja skrhana bolom: Preminuo momak koga je zapalila majka

SRPSKA CRNjA - Dvadesetšestogodišnji Aleksandar Tomin iz Srpske Crnje koga je navodno zapalila majka Smilja M. (44) preminuo je rano jutros u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu nakon sedam dana mukotrpne borbe za život, nezvanično saznaje „Blic“ .

On je podlegao ranama koje je zadobio kada ga navodno majka polila benzinom i zapalila u kući svog emotivnog partnera Lj. Š. (58), gdje je tom prilikom zadobio opekotine na preko 50 odsto tijela.

Smilji M. određen je pritvor nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi gde je, kako nezvanično saznajemo, osumnjičena izjavila da ona to nije uradila već da se povređeni mladić sam polio benzinom.

Informaciju da je Aleksandar preminuo stigla je i iz porodice nesrećnog momka gdje su kroz suze rekli da su u šoku i da ne mogu da pričaju.

Sumnjiva odbrana Smilje pred tužiocem

Kako nezvnanično saznajemo, Smilja je pred tužiocem rekla da nije zapalila svog sina a njen emotivni partner izjavio je da se ne sjeća incidenta pa mu nije određen pritvor.

– Ona je rekla da se on sam zapalio. Dok se ne utvrde sve okolnosti, ne može se tvrditi da je majka polila sina i zapalila ga. Istraga će pokazati pravu istinu, ukoliko Smilja M. ne prizna zločin ranije ili kada oštećeni Aleksandar T. bude mogao da ispriča šta se dogodilo u toj kući – objašnjava izvor upoznat sa tokom istrage.

Mještani ovog naselja u Banatu navode da je Smilja u Srpskoj Crnji poznata po nasilju i više puta je hapšena.

– Verujte da ona ima čitav dosije u policiji, na svaka dva dana dolaze ovde zbog nje. Ona jeste majka osmoro djece, ali iz više vanbračnih zajednica. Otac Aleksandra T., Rade, je iz ljubavi prema njoj prihvatio svu decu kod sebe iako većini ne dođe ništa. Smiljina majka je bila ista takva, izrodila je mnogo djece i sve ih ostavila – kaže mještanka ovog naselja.

Teško povrijedila dečka

Mještani navode i da je Smilja M. u kućnom zatvoru zbog nanošenja teških tjelesnih povreda svom bivšem emotivnom partneru.

– Jela izdržava kaznu kućnog zatvora bez elektronskog nadzora zbog nanošenje teških povreda. Ona je poročna, sklona alkoholu pa je u rastrojstvu emotivnog partnera gadno povrijedila, ali je dobila kućni zatvor. Mi se po Crnji pitamo šta još treba da se desi da ona završi u pravom zatvoru. Evo možda će i sin da podlegne povredama – pita se komšija pored kuće gdje se sve odigralo.

Smilja već pokušala da zapali Aleksandra i mlađeg sina

Smilja je prije oko dva mjeseca pokušala da zapali dvojicu svojih sinova.

– Aleksandar i mlađi S. T. (14) su joj došli u posjetu, a ona je bila u alkoholisanom stanju. Dječaci su uspjeli da pobjegnu i prijavili su policiji, gdje postoji službena bilješka o tom incidentu, a slučaj je prijavljen i nadležnom tužilaštvu u Kikindi. Trebalo je još tada da je iz kućnog premjeste u pravi zatvor, možda bi ova nesreća bila izbjegnuta – ispričala je Smiljina rođaka.

Rade T. otac preminulog Aleksandra rekao je nakon incidenta da su se Aleksandar i Smilja svađali i da je on znao da joj prebaci ponekad to što je ostavila osmoro dece.

– Znao je on da joj prebaci zato što nas je ostavila, ali su njoj vrata moje kuće uvek bila otvorena. Ne postoji razlog zbog koga bi ona mogla da uradi ovako nešto. Odvela ga je onako ispečenog sa ljubavnikom do Doma zdravlja i ostavila ga jadnika tamo samog, i vratila se kući da pije i puši. Ni da pita da li je živ, a na njene oči je gorio i vrištao – rekao je potreseni čovjek.

On ističe da se borio za djecu sam, da je išao po sudovima i Centru za socijalni rad i molio samo da ih ne razdvajaju i da ostanu kod njega.

– Mi smo skromna porodica, išao sam i u Centar za socijalni rad da molim za pomoć, ali oni su me otjerali. Htjeli su da mi djecu oduzmu, već sam star i moj radni vijek je prošao. Ovo je prevelika tuga, više ne znam šta ću sa sobom – rekao je on.

 

Tereti se za nasilje u porodici

 

Podsjetimo, policija u Srpskoj Crnji uhapsila je Smilju M. po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kikindi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo nasilje u porodici.

– Ona se sumnjiči da je, 1. decembra oko 19 časova, u porodičnoj kući u Srpskoj Crnji, poslije svađe, polila svog dvadesetšestogodišnjeg sina zapaljivom tečnošću nakon čega se, iz za sada neutvrđenih razloga, odjeća na mladiću zapalila. Kod mladića su konstatovane teške tjelesne povrede u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice, nakon čega je prebačen u Kliniku za plastičnu hirurgiju u Novom Sadu – saopštila je ranije policija.

Smilji M. je nakon saslušanja određen pritvor u trajanju od 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana