Srbin iz Zubinog Potoka: Kosovski specijalci su me pretukli i prijetili mi pištoljem

Tanjug
Srbin iz Zubinog Potoka: Kosovski specijalci su me pretukli i prijetili mi pištoljem

ZUBIN POTOK- Pripadnici specijalne jedinice takozvane kosovske policije pretukli su u subotu Srbina Vladana Stevanovića iz sela Bube kod Zubinog Potoka i nanijeli mu povrede na glavi i tijelu, zbog čega ima 15 šavova.

Stevanović je u izjavi za Kosovo onlajn ispričao kako su ga specijalci pretukli i da sada strahuje da će ga opet maltretirati.

Kako je naveo, sve se desilo dok je išao do druga, oni su ga zaustavili, legitimisali, pretresli mu kola i tražili dokumenta.

-Dao sam im srpska dokumenta, tražili su mi kosovsku ličnu kartu, rekao sam im da nemam. Nisam im je dao, a imao sam kosovsku ličnu kartu, jer mi je automobil registrovan na srpske tablice. Zato sam im rekao da nemam - rekao je Stevanović.

Dodaje da su ga držali pola sata, nakon čega su ga pustili.

Zatim je otišao kod druga, a potom oko 20.20 krenuo prema kafani koju drži njegov rođak, kada su ga specijalci opet zaustavili.

-Tu su me izveli iz kola, opet me pretresali i pitali me: 2Koga pratiš, koga čekaš?“. Odgovorio sam im da nikoga ne pratim, da sam pošao u kafanu kod brata da uzmem bratanca da ga povezem. Opet su me pitali: „Koga pratiš?“. Uzeli su mi telefon, gledali listu poziva, ništa nisu mogli da nađu - ispričao je Stevanović.

Zatim su mu, kako je naveo, uzeli telefon u kojem su naišli na sliku gdje ima fotografiju kosovske lične karte, pa su mu rekli: ''Koga lažeš da nemaš kosovsku ličnu kartu, jesi li ovo ti?''.

-Odgovorio sam da jesam, onda su mi preturali po torbici i našli kosovsku ličnu kartu. Pa su me pitali: „Što je nisi dao?“. Objasnio sam im da to nisam uradio iz straha jer nemam registrovano vozilo na kosovske tablice, već na srpske, pa sam dao srpska dokumenta - kazao je on.

Prema riječima Stevanovića, u tom trenutku na jednoj Telegram grupi stigao je komentar, a policajci su vidjeli poruku koju je napisao jedan od korisnika, a koja je glasila "Kosovo je Srbija".

-I oni su to pročitali. Onda je krenulo sa pitanjima: „Šta pratiš ovo, je li Kosovo Srbija“, pa su počeli da me biju. Tu su me bili, jedan od njih me je opsovao i uzeo pištolj, repetirao. Držali su mi ga na sliepoočnicu, drugi je odmahnuo rukom i počeo na kolegu da se dere što je uzeo pištolj. Tu su me nečim udarili od pozadi, imam osam ili devet kopči i kod usne, imam četiri kopče. Četvorica su me bila. Menjali su se, nisu svi odjednom - kazao je Stevanović.

Poslije napada, on je otišao kod lekara, koji su ga pregledali, zašili mu povrede sa oko 15 kopči i snimili mu glavu.

Stevanović dodaje da je sve prijavio u nedjelju u policijskoj stanici.

-Bio sam u policijskoj stanici u Zubinom Potoku da prijavim slučaj i dao sam izjavu. Rekli su mi da će me narednih dana kontaktirati iz policijskog inspektorata. Za sebe se ne plašim, ali strepim zbog svoje porodice. Ovde živim i ne bih želeo da imam probleme, da me maltretiraju kasnije - rekao je Stevanović.

Petković: Prebijanja i hapšenja Srba ''preporučuju'' za Savjet Evrope

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je, povodom novog slučaja prebijanja Srbina na KiM, da su, kako je rekao, prebijanja i hapšenja Srba očigledno vrijednosti koje tzv. Kosovo "preporučuju" za Savet Evrope.

- Nakon što su uhapsili Srećka Sofronijevića, da bi ga valjda kaznili jer nije podlegao ranama kada su ga upucali, Kurtijevi falangisti su bez povoda krvnički prebili Vladana Stevanovića. Prebijanja i hapšenja Srba su očigledno vrednosti koje tzv. Kosovo „preporučuju“ za Savet Evrope! - istakao je Petković u objavi na mreži Iks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana