Srbija pozvala srpske medicinare u dijaspori da se jave

Srna
Srbija pozvala srpske medicinare u dijaspori da se jave

Srbija je pozvala zdravstvene radnike iz dijaspore da se jave radi evidencije oko potencijalne pomoći u borbi protiv epidemije virusa korona.

Poziv je upućen posredstvom programa "Tačka povratka", u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije i uz podršku Programa UN za razvoj /UNDP/, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada je pozvala slobodne medicinske radnike i radnice u inostranstvu da prijave svoju raspoloživost ukoliko su spremni da se, ako zatreba, privremeno vrate i svojim znanjem, iskustvom i vještinama pomognu u borbi sa epidemijom korona virusa u Srbiji.

- Usljed rastućeg pritiska na zdravstveni sistem, u želji da se na vrijeme pripremimo i podržimo borbu za očuvanje života i zdravlja građana Srbije, pozivamo sve slobodne zdravstvene radnike i radnice, ljekare, medicinske sestre, medicinske tehničare i druge zdravstvene stručnjake koji se nalaze u inostranstvu, da dostave informacije o svojoj raspoloživosti, kao i konkretnom stručnom znanju i iskustvu - navodi se u saopštenju.

Ove informacije koristiće se radi evidencije kapaciteta, uspostavljanja saradnje i potencijalnog konkretnog volonterskog angažmana u obezbjeđivanju pomoći najugroženijim građanima u najkraćem mogućem roku.

Vlada Srbije, Program "Tačka povratka" i UNDP pozivaju sve koji žele da odgovore na ovaj poziv da to učine popunjavanjem onlajn obrasca na adresi https://tackapovratka.rs.

"Tačka povratka" je platforma čija je misija da srpskoj dijaspori pruži informacije o svim načinima stupanja u kontakt sa Srbijom, te mogućnostima za pružanje pomoći, kao i cirkulaciji informacija za pojedince koji žele da se vrate u zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana