Srbija: Od ponoći ulazak za strance uz potvrdu o vakcinaciji

Srna
Srbija: Od ponoći ulazak za strance uz potvrdu o vakcinaciji

BEOGRAD - Vlada Srbije donijela je odluku da dozvoli ulazak u zemlju građanima 23 države uz potvrdu o vakcinaciji, preležanom kovidu 19, pozitivnom pi-si-ar ili antigenskom testu.

Od večeras u ponoć ulazak u Srbiju samo da potvrdom o potpunoj vakcinaciji dozvoljen je licima iz Gruzije, Monaka, Kipra, Libana, Moldavije, San Marina, Tunisa, Hrvatske i Slovačka, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije

U najskorije vrijeme se očekuje da i građanima Jermenije, Sirije i Egipta bude omogućen ulazak u Srbiju samo sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji.

Licima iz 16 zemalja od ponoći će biti dozvoljen ulazak u Srbiji uz potvrdu o preležanom kovidu 19, pozitivnom pi-si-ar ili antigenskom testu od kojeg nije prošlo manje od 14 dana ili više od šest mjeseci.

To se odnosi na Luksemburg, Andoru, Španiju, Austriju, Bugarsku, Grčku, San Marino, Sloveniju, Tunis, Tursku, Hrvatsku, Rumuniju, Njemačku, SAD, Švajcarsku i Dansku.

Resorni ministar Tatjana Matić je pozdravila ovu odluku, te napomenula da je devizni priliv od turizma povećan za 29,3 odsto u odnosu na prošlu godinu, te da novom odlukom Vlade može da se očekuje još veći priliv stranih turista u Srbiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana