Srbi optuženi za ubistvo sa predumišljajem na Zakintosu

Agencije
Srbi optuženi za ubistvo sa predumišljajem na Zakintosu

Beograd, Atina - Osmorica napadača na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintosu optužena su za teško krivično djelo grupnog ubistva s predumišljajem, objavili su grčki mediji.

Optuženo je sedam uhapšenih Srba i jedan Grk - barmen noćnog kluba na plaži Lagana, ispred kojeg je ubijen 22-godišnji Amerikanac.

Optužena grupa će u utorak, 11. jula, biti izvedena pred istražnog sudiju na Zakintosu da iznese iskaze u svoju odbranu.

Do sukoba na Zakintosu u kojem je ubijen Amerikanac, a zbog kojeg je uhapšeno šest Srba navodno je došlo zbog fotografisanja sa konobaricom.

Kako prenosi grčka televizija Antena, svađa je počela zato što su američki turisti pravili selfije sa konobaricom lokala, koja je navodno Srpkinja.

To je razljutilo radnike obezbjeđenja i ekipu srpskih turista nakon čega je krenula rasprava i tuča, koja se nastavila ispred kluba.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je u subotu da je u okviru istrage ubistva državljanina SAD na Zakintosu slobode lišeno i šest srpskih državljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana