Specijalci pored biračkih mjesta u Zvečanu

Tanjug
Specijalci pored biračkih mjesta u Zvečanu

ZVEČAN - U blizini biračkih mjesta za glasanje na današnjem referendumu o smjeni gradonačelnika na sjeveru KiM, u opštini Zvečan su, gdje je bila kancelarija predsjednika opštine, smješteni pripadnici specijalne jedinice za brzo djelovanje tzv. kosovske policije - WSO.

U ovoj zgradi su, blizu prostorije gdje je WSO, dio ROSU jedinica, postavljena i biračka mjesta na današnjem referendumu, tako da bi svako ko bi htio da glasa morao da prođe pored prostorije gdje su prištinski specijalci.

Prisustvo specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sjeveru KiM, protivpravna hapšenja i zastrašivanja Srba jedan je od razloga zbog kojih su Srbi u novembru 2022. napustili privremene institucije i bojkotovali izbore na sjeveru KiM u aprilu prošle godine.

Priština danas u četiri opštine na sjeveru organizuje referendum o smjeni gradonačelnika Albanaca, izabranih na izborima u aprilu prošle godine glasovima oko tri odsto birača, a srpske stranke na KiM pozvale su na bojkot zbog uslova koje su privremene institucije propisale, a kojima je učinjeno sve da referendum ne uspije. Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je da je do 11 časova na referendumu u sve četiri opštine na sjeveru KiM glasalo ukupno 85 građana od 46.566 upisanih birača, što je 0,18 odsto. U opštini Zvečan, prema tim podacima, niko nije glasao

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana