Spasovdanska litija najbrojniji molitveni skup u istoriji Beograda

Srna
Spasovdanska litija najbrojniji molitveni skup u istoriji Beograda

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva objavila je da će Spasovdanska litija, koja je okupila više desetina hiljada vjernika, u dugoj istoriji prijestonice ostati upamćena kao najbrojniji molitveni i jedan od najdostojanstvenijih skupova ikada održanih na njenim ulicama i trgovima.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije zahvalio je Beograđanima, posebno učesnicima Spasovdanske litije koja je okupila pravoslavne vjernike povodom slave Beograda.

“Naš narod je tako brojnim učešćem u ovoj isključivo molitvenoj proslavi još jedanput iskazao vernost i ljubav prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i prema svom glavnom gradu”, saopštila je Informativna služba SPC.

U saopštenju je navedeno da duhovni vođa srpskog pravoslavnog naroda posebno zahvaljuje svim gradskim službama predvođenim gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i njegovim saradnicima, Vojsci Srbije, policiji, medijima i svima koji su doprinijeli da ovogodišnja proslava Vaznesenja Gospodnjeg ostane svima u najljepšem sjećanju.

Spasovdanska litija organizovana je u četvrtak, povodom slave Beograda - Spasovdana, a predvodio je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana