Simić: Nema potvrde sastanka sa Hanom, ostajemo u zgradi skupštine

Srna
Simić: Nema potvrde sastanka sa Hanom, ostajemo u zgradi skupštine

Priština - Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je evropski komesar za proširenje Johanes Han obaviješten o protestu poslanika Srpske liste, koji su se zatvorili u zgradi kosovske skupštine, ali da još nema potvrde da će se sastati sa njima tokom sutrašnje posjete Prištini.

Simić je rekao da će poslanici Srpske liste ostati tokom noći u zgradi parlamenta i sačekati Hanov dolazak, iako on uopšte nije imao u planu da se sastane sa njima.


“Posle poslatog zahteva da se sastanemo sa njim, dobili su potvrdu da je takav zahtev primljen, ali ne i da li će do susreta doći. Mi ćemo ostati ovde, da se mirno i demokratski borimo. Očekujemo da će imati sluha”, rekao je Simić za RTS.

On je upozorio da su odluke Prištine da uvede takse od 100 odsto na robu iz Srbije pogubne. “Klizimo ka humanitarnoj krizi. Sama situacija je tenzična”, rekao je Simić.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je ranije da srpski poslanici namjeravaju da upoznaju Hana sa posljedicama uvođenja takse na srpske proizvode, zbog koje, kako kaže, preti humanitarna katastrofa.

Han će sutra posjetiti Prištinu, nakon susreta sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana