Selaković: Srbija nastavlja da podržava Republiku Srpsku

Tanjug
Foto: Printskrin

BEOGRAD- Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da Srbija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali da ima Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama sa Republikom Srpskom i da će i dalje nastaviti da je podržava.

Selaković je sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatanom Klokićem potpisao Memorandum o saradnji između dvije vlade u oblasti diplomatskog obrazovanja.

Selaković se istakao da Srbija voli i podržava RS i da želi da napreduje i da se to vidi u svim aktivnostima Vlade Srbije.

"Naša podrška RS ogleda se u brojnim projektima u skoro svim opštinama i gradovima RS. Učestvovali smo u izgradnji vrtića, škola, domova zdravlja u RS, kao i u brojnim i velikim infrastrukturnim projektima u RS", istakao je Selaković.

On je istakao da će današnji sporazum omogućiti mladim diplomatama iz RS da se školuju na srpskoj Diplomatskoj akademiji, koja traje devet mjeseci.

Naglasio je da diplomate iz RS nemaju mogućnost da steknu takva znanja ni u RS, niti u BiH.

Selaković je najavio da će u petak, zajedno sa direktorom Kancelarije za saradnju sa dijaspore Arno Gujono otputovati u Bosanski Petrovac gdje će tamošnjim Srbima uručiti pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana