Saslušanja zbog urušavanja zgrade na Vračaru 26. avgusta

Tanjug
Foto: Kurir

BEOGRAD - Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu krajem avgusta će saslušati odgovorne za urušavanje djela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula.

Pozivi za saslušanje 26. avgusta poslati su investitoru B.S, kao i izvođačima M.R, G.M. i D.R, rečen je Tanjugu u tužilaštvu.

Nadzorni organ će biti naknadno saslušan.

Krivične prijave protiv njih podnio je građevinski inspektor opštine Vračar.

Tužilaštvo je nakon ovog incidenta saopštilo da ne postoje razlozi zbog kojih bi tražilo od suda da se odgovornima odredi pritvor, jer su svi odgovorni za ovaj događaj državljani Srbije i imaju uredno prebivalište, a svi dokazi su obezbjeđeni.

Osim toga, Tužilaštvo je ukazalo da izvođač radova mora sanirati temeljnu jamu po hitnom postupku da ne bi bilo još težih posljedica, kao i da je potrebno odmah pregovarati o naknadi štete sa oštećenima.

Odgovornima za urušavanje djela zgrade stavlja se na teret teško krivično djelo protiv opšte bezbjednosti.

Nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije Tužilaštvo je ocjenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbjeđena, odnosno da je bila obezbjeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, zbog čega je najvjerovatnije i došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana