Sahranjeni poginuli piloti Krsnik i Vasiljević

Srna
Sahranjeni poginuli piloti Krsnik i Vasiljević

BEOGRAD - Vojni piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, koji su poginuli u padu vojnog aviona “mig-21” u selu Brasina kod Malog Zvornika, sahranjeni su danas uz vojne počasti.

Major Krsnik je sahranjen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, a kapetan Vasiljević na groblju u rodnom selu Donja Borina kod Malog Zvornika.

Sahrani majora Krsnika, uz članove porodice, rodbinu, kolege i prijatelje, prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković, načelnik Operativne uprave Generalštaba general-major Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku brigadni general Srđan Petković.

U znak sjećanja i vječne zahvalnosti otadžbine za sve što je major Krsnik učinio za nju zastava Srbije predata je njegovom sinu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Sahrani kapetana Vasiljevića, pored članova porodice, rodbine, kolega i prijatelja, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, zamjenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, načelnik štaba Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Zastava Srbije u znak sjećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je kapetan prve klase Vasiljević učinio za nju predata je njegovoj supruzi.

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević poginuli su 25. septembra prilikom pada aviona !mig-21” u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, tokom izvođenja redovnog letačkog zadatka.

Pilot major Dejan Krsnik bio je komandir 4. avijacijskog odjeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu.

U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Bio je oženjen i otac jednog djeteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević bio je pomoćnik komandanta za obavještajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile.

Rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Bio je oženjen i otac dvoje djece.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana