Smederevo: Sa 4,2 promila alkohola u krvi tukao ženu stolicom

Srna
Foto: Ilustracija

SMEDEREVO - Na prijedlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, sud je odredio pritvor D.S. (72) , zbog sumnje da je u alkoholisanom stanju vređajući i preteći smrću, tukao suprugu.

Pritvor je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svjedoke, kao i da će učiniti krivično djelo kojim preti, navodi se u saopštenju tog tužilaštva. 

Odmah po podnošenju prijave od strane oštećene, po nalogu tužilaštva osumnjičenome je određeno zadržavanje i izvršeno je alkotestiranje, kojom prilikom je konstatovano prisustvo 4,2 promila alkohola u krvi osumnjičenog. 

Osumnjičenome se na teret stavlja izvršenje krivičnog djela nasilje u porodici, za koje je zaprećena kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

Sumnja se da je osumnjičeni u porodičnom domaćinstvu u Lugavčini svojoj supruzi, u vidno alkoholisanom stanju, najpre uputio veliki broj uvreda i prijetnji da će je ubiti, a zatim joj zadao više udaraca rukama, nogama i stolicom po tijelu, od čega je oštećena zadobila lake tjelesne povrede.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana