Rogozin: Odobren kredit Srbiji

Tanjug
Rogozin: Odobren kredit Srbiji

Beograd -- Potpredsjednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin rekao je da su ruski organi i zvanično odobrili Srbiji kredit pod povoljnim uslovima Srbiji.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je, u otvorenom i srdačnom razgovoru s Rogozinom, istakao da je Srbija izuzetno zainteresovana za saradnju sa Ruskom Federacijom u brojnim oblastima, a da će uskoro projekat „Južni tok" potpuno povezati Srbiju i Rusiju, saopštila je Pres služba predsjednika Srbije.

Predsjednik Nikolić je iznio težnju da se, osim na polju energetike, posebno unapredi saradnja Srbije i Rusije i u namenskoj industriji, ali i u drugim granama privrede.

Naša poljoprivreda, na primjer, može da stvori kvalitetne proizvode koji su potrebni ruskom tržištu i Srbija je spremna da obezbjedi velike količine za plasman u Rusku Federaciju, dodao je predsjednik Nikolić.
Potpredsjednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin obavjestio je predsjednika Nikolića da su ruski organi i zvanično odobrili kredit pod povoljnim uslovima Srbiji, koji je našoj zemlji nedavno obećan.
On je odnose između Rusije i Srbije ocjenio kao veoma prijateljske i iskoristio priliku da prenese pozdrave predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i predsjednika Vlade, Dmitrija Medvedeva.

Potpredsjednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin sastao se danas sa prvim potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsjednikom Vlade Ivicom Dačićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana