Putnički voz usmrtio muškarca kod željezničke stanice Lajkovac

Tanjug
Putnički voz usmrtio muškarca kod željezničke stanice Lajkovac

BEOGRAD - Na otvorenoj pruzi u blizini željezničke stanice Lajkovac jutros je pogino muškarac star 39 godina, rečeno je Tanjugu u Infrastrukturi željeznice Srbije.

"Danas u 9.20 sati poginula je muška osoba starosti 39 godina koja se nepropisno kretala otvorenom prugom, kada je na nju naleteo putnički voz, na mestu udaljenom oko 500 metara od železničke stanice Lajkovac", navode iz Infrastrukture železnice Srbije.

Dodaje se da se osoba koja je nastradala nalazila na otvorenoj pruzi, na mestu gde nije dozvoljeno bilo kakvo kretanje, kao ni prelaženje preko koloseka.

Putnički voz, koji je krenuo iz Prijepolja za Beograd Centar jutros u 3.30 sati, pri ulasku u železničku stanicu Lajkovac na otvorenoj pruzi naletelo je na osobu koja se u tom trenutku nalazila na koloseku ili u neposrednoj blizini pruge.

Na mjestu nesreće su predstavnici MUP i Hitne pomoći, kao i Železničke komisija za vanredne događaje. Željeznički saobraćaj na ovom delu barske pruge kod Lajkovca trenutno je u prekidu.

Železnička kompanija Srbija Voz organizovala je autobuski prevoz za putnike iz voza koji je naleteo na osobu na pruzi.

Infrastruktura železnice Srbije izražava saučešće porodici nastradalog i ponovo apeluje i upozorava da se niko ne kreće duž pruge ili u njenoj blizini, da se pruga ne prelazi gde je to zabranjeno i da se poštuju propisi, kako bi se izbegle ovakve nesreće i sačuvali ljudski životi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana