Profesorka i pet studenata uhapšeni u Srbiji zbog mita

Srna
Foto: Facebook

BEOGRAD - Policija u Srbiji uhapsila je redovnog profesora Akademije strukovnih studija "Južna Srbija" u Leskovcu čiji su inicijali M.A. (49) zbog primanja mita, kao i pet studenata osumnjičenih da su davali mito kako bi položili ispit na toj Akademiji.

Sumnja se da je M. A. od osumnjičenih studenata primila 30.000 dinara (255 evra) tako što im je omogućila da polože ispit prepisivanjem, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Ona je studentima davala blanko radove, koji bi popunjavali prepisivanjem i te radove ocjenjivala, dok je njihove originalne uništavala.

Za polaganje ispita na ovaj način osumnjičeni studenti su profesorki davali novac od 5.000 (42,5 evra) do 10.000 dinara (85 evra), u zavisnosti od ocjene.

Sudija za prethodni postupak odredio je osumnjičenoj M.A. pritvor do 30 dana, dok je protiv pet studenata podnesena krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

U akciji su učestvovali Odjeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana