Privedeni srpski mladići zbog bilborda u Gračanici

Srna
Foto: Novosti.rs

BEOGRAD - Policija samoproglašenog Kosova privela je danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord “Dobro došli u zajednicu srpskih opština (ZSO)”.

Oni potom skinuli bilbord, a mladiće odveli u policijsku stanicu, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Uhapšeni mladići su zatim morali da napišu izjave, nakon čega su pušteni na slobodu.

Njima je u policiji rečeno da će svako ko bude postavljao bilborde ovakvog sadržaja uhapsiti, zato što je “zabranjeno postavljanje takvog bilborda, jer predstavlja provokaciju”.

Iz Kancelarije pitaju kakvo je to krivično djelo zalagati se za formiranje ZSO, što je obaveza koju je Priština preuzela Briselskim sporazumom koji je potpisala još 2013. godine.

“Po kom osnovu Priština hapsi ljude koji se samo zalažu sa poštovanje Briselskog sporazuma i koji se zalažu za formiranje ZSO, na koju srpski narod na Kosovu i Metohiji čeka punih 3.077 dana, a čije je formiranje ratifikovala i skupština takozvanog Kosova?”, navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Oni postavljaju pitanje i da li današnje postupanje policije znači da će Priština hapsiti i čelnike EU koji su, takođe, stavili svoj potpis na Briselski sporazum i garantovali formiranje ZSO?

“Bez ZSO kao temelja procesa normalizacije i okvira za ostvarenje preko potrebnih kolektivnih prava srpskog naroda na KiM nema budućnosti dijaloga”, zaključuju u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana