Priština bez obrazloženja zabranila posjetu Vanje Udovičića

Srna
Priština bez obrazloženja zabranila posjetu Vanje Udovičića

BEOGRAD - Privremene vlasti u Prištini zabranile su ulazak na teritoriju Kosova i Metohije ministru omladine i sporta Srbije Vanji Udovičiću, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosmet.

U saopštenju se navodi da je obavješetenje o zabrani poslato poslije ponoći.

Udovičić je danas trebalo da na Prištinskom univerzitetu sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici razgovara sa mladima i podijeli im stipendije, a potom posjeti Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da je Priština Udovičićevu posjetu zabranila bez ikakvog povoda i obrazloženja.

“NJegov boravak na Kosovu i Metohiji uredno je najavljen oficiru za vezu u skladu sa svim sporazumima i ustaljenim procedurama, ali je uprkos tome Priština jednostrano i samovoljno odlučila da mu posetu ne dozvoli, a obaveštenje o tome poslato je noćas u gluvo doba, što je još jedan vid perfidnog iživljavanja Prištine”, istakao je direktor Kancelarije Petar Petković.

On je ocijenio da zabrana ministru sporta da posjeti djecu predstavlja anticivilizacijsko divljaštvo usmjereno ka mladima.

“Najnovija zabrana pokazuje svu osionost i bahatost vlasti u Prištini koje odbijaju i svaku vrstu saradnje, dijaloga i dogovora, ali i nemoć Evropske unije da osigura i garantuje poštovanje sporazuma i civilizovano postupanje albanskih političara”, zaključio je Petković.

Napominjući da je posjeta ministra Udovičića najavljena u skladu sa svim procedurama Sporazuma o zvaničnim posjetama i na vrijeme, Petković naglašava da će o ovom, novom kršenju sporazuma obavijestiti sve nadležne međunarodne institicije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana