Prelazak na onlajn nastavu u Srbiji i produženje skraćenog radnog vremena

Srna
Prelazak na onlajn nastavu u Srbiji i produženje skraćenog radnog vremena

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas nove mjere za suzbijanje epidemije izazvane virusom korona koje predviđaju prelazak na onlajn nastavu za đake i produženje mjera skraćenja radnog vremena ugostiteljskim objektima i tržnim centrima do 15. decembra.

Prema ovim mjerama, u periodu od 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava će se za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola, izvoditi na daljinu.

Zimski raspust počinje 21. decembra, a završava se 15. januara 2021. godine i važiće za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada Srbije donijela je odluku da se produži mjera skraćenja radnog vremena do 18.00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21.00 časova.

Sve prethodno usvojene mere ostaju na snazi.

Vlada je usvojila i program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima uslijed pandemije kovid-19.

Radi očuvanja stabilnosti sistema sporta u olimpijskim i paraolimpijskim granama sporta, obezbjeđena su sredstva u iznosu od 1.100.000.000 dinara (oko 9,3 miliona evra).

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana