Poznat datum komemoracije i sahrane Milutina Mrkonjića

GS
Foto: skrinšot

U četvrtak će u Skupštini Srbije biti održana komemoracija povodom smrti Milutina Mrkonjića, a sahrana će biti istog dana, izjavio je danas predsjednik Narodne skupštine i lider SPS Ivica Dačić, i naveo da će tražiti da se Mrkonjić sahrani u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Prema Dačićevim riječima, na komemoraciji u parlamentu najvjerovatnije će govoriti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Naveo je da će danas u 11 časova u sjedištu Socijalističke partije Srbije na Studentskom trgu biti otvorena knjiga žalosti a da će isto biti urađeno i po opštinskim i okružnim odborima ove strane po Srbiji.

Dačić je rekao da je Mrkonjić bio takvog duha da niko od njegovih saradnika i prijatelja nije ni imao predstavu da je on toliko bolestan.

Evocirajući uspomene na svog partijskog druga istakao je da je Mrkonjić bio šmeker, džentlmen, da je bio veoma radan, posvećen projektima i da mu je struka uvijek bila ispred politike, pa je sebe predstavljao kao inženjera a ne političara.

"Bio je od poslednjih političara iz stare garde, zbližavao je ljude, a nije ih razdvajao. Bio je omiljen kod sportskih i kulturnih radnika", rekao je Dačić gostujući na TV Pink i dodao da je Mrkonjić bio od onih ljudi koji su voljeli da pomažu drugima a pomagao je i onima koje nije ni poznavao.

Naveo je da se prema saradnicima u stranci lijepo ophodio, oslovljavao ih sa "sine" i "ćero" i kako je rekao, bio im je politički otac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana