DNK analiza potvrdila da je u Dunavu pronađeno tijelo Mateja Periša

GS
DNK analiza potvrdila da je u Dunavu pronađeno tijelo Mateja Periša

BEOGRAD - DNK analizom tijela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (27) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije, smrt je nastupila nenasilnim putem.

MUP Srbije saopštio je da su njegovi pripadnici od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

-Na pronalasku Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbjednost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda - saopštio je MUP.

Kako navode beogradski mediji, prema prvim saznanjima nakon obdukcije, uzrok smrti je utapanje.

Na Institutu za sudsku medicinu biće urađene i toksikološke analize, a na te rezultate moglo bi da se čeka nedjeljama.

U Beograd su ranije stigli predstavnici zagrebačke policije koji su sa srpskim kolegama razmijenili operativne podatke iz istrage, prenosi Blic.

DNK analiza je rađena po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

DNK materijal potreban za identifikaciju uzet je odmah po izvlačenju tijela mladića iz Dunava u Beogradu. DNK je upoređen sa DNK Nenada Periša, oca Mateja Periša koji je nesta u u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine.

Periš je tada istrčao iz kluba „Gotik“, trčao po ulicama Beograda pokušavajući da zaustavi taksi i onda se, kako se vidi na snimcima nadzorne kamere, stepenicama spustio prema Savi.

Iako je potraga na Dunavu trajala danima, tijelo nije pronađeno.

Upućeni kažu da je moguće da je tijelo tek sada isplivalo jer su više temperature, a u Beogradu je duvao i jak vjetar.Pretpostavlja se da se tijelo zakačilo ispod Pančevačkog mosta i da zbog toga ronioci nisu mogli da ga pronađu jer u tim uslovima mogu da pretražuju rijeku samo na dodir.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana