Poslije šest mjeseci Dušan Obrenović pušten da se brani sa slobode

Tanjug
Poslije šest mjeseci Dušan Obrenović pušten da se brani sa slobode

BEOGRAD- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je Dušan Obrenović, poslije šest mjeseci, pušten iz zatvora da se brani sa slobode.

-Hrabri mladić Dušan Obrenović danas je posle šest meseci, uz kauciju, pušten iz zatvora da se brani sa slobode i upravo se pridružio svojoj sestri koja ga je željno iščekivala. Njihov zagrljaj za nas je najveća satisfakcija posle svega što je Dušan preživeo - napisao je Petković na društvenoj mreži X.

Advokat Predrag Miljković izjavio je da je Dušan Obrenović pušten na slobodu i da mu je mjera pritvora zamenjena mjerom jemstva.

-Specijalni sud je usvojio i doneo rešenje kojim se Dušanu Obrenoviću mera pritvora zamenjuje merom jemstva - rekao je Miljković za Tanjug. On je dodao da je Obrenović iz zatvora u Podujevu pušten nakon šest mjeseci i da je stigao kući u Kosovsku Mitrovicu.

Obrenović je uhapšen u Zvečanu prije izbijanja nereda u Zvečanu 29. maja. Po privođenju, pripadnici tzv. kosovske policije su ga pretukli, a nakon što mu je određen pritvor, prebačen je u zatvor u Podujevu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana