Počela rekonstrukcija Osnovne škole "Vladislav Ribnikar"

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BEOGRAD- Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" počeli su jutros.

Majstori su na terenu i rade na rekonstrukciji enterijera ove škole u kojoj se prije malo više od dva mjeseca dogodila velika tragedija, a radovi će trajati do početka sljedeće školske godine.

Kako je ranije izjavio ministar za javna ulaganja u Vladi Srbije Marko Blagojević, radi se na adaptaciji i sanaciji enterijera dijela objekta škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića, koje je moguće izvesti do 1. septembra.

"Radi se o radovima koje je realno moguće izvesti za ovo vreme koje nam je preostalo, do početka školske godine. Radi se o nešto manje od dva meseca i to su radovi na adaptaciji i sanaciji enterijera tog dela škole, dela škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića", izjavio je ranije ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

On je prethodno rekao da je škola potvrdila da u tom dijelu ima mjesta za sve učenike i da će do 1. septembra biti urađeno sve što je neophodno kako bi djeca počela da pohađaju nastavu u jednom pristojnom, čistom objektu.

Kako je objasnio, radi se o objektu koji je u veoma lošem stanju, u koji decenijama nije ulagano zbog čega ga je i ranije grad izabrao, zajedno sa još jednom školom, za projekat kompletne rekonstrukcije.

Dodao je da je ugovaranju ovog posla prethodilo sprovođenje postupka javne nabavke, u kome je učestvovalo 11 kompanija, koje su bile grupisane u sedam ponuda, a izabrana je po ceni najpovoljnija ponuda. Cijena radova je 18 miliona dinara.

Memorijalni centar je, prema njegovim riječima, predmet razgovora i biće urađeno ono što bude ishod tih razgovora, i dodao da je izvjesno da će memorijal biti napravljen, a o tome kako će izgledati i samom konceptu ključnu riječ će dati porodice žrtava.

U školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja je 13-godišnji učenik ubio osmoro školskih drugova i radnika obezbjeđenja, dok je jedna djevojčica naknadno preminula od povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana