Počela rekonstrukcija Beograđanke

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Kompanija ''Marera Properties'' počela je rekonstrukciju Palate Beograd, čuvene Beograđanke, u čiju će adaptaciju biti investirano više od osam miliona evra.

Kompanija je saopštila da će do kraja 2021. modernizovati to kultno zdanje i tako stvoriti dodatnu vrijednost u centru grada.

Planirani radovi odnose se na uređenje prostora od 5. do 23. sprata zgrade koju je kompanija nedavno kupila od grada Beograda, u postupku javnog nadmetanja.

Rekonstrukcija će se odvijati po fazama, dok je završetak radova planiran za sam kraj 2021. godine, kada će Beograđanka domaćem tržištu ponuditi mogućnost zakupa kancelarijskih prostora najvišeg kvaliteta, u skladu sa svjetskim standardima i aktuelnim trendovima.

Cijeli proces adaptacije organizovan je tako da se sva dešavanja u okolini nesmetano odvijaju, uključujući i uobičajeno funkcionisanje saobraćaja.

"Ceo projekat rekonstrukcije zgrade Beograđanke vodimo imajući na umu interese naših sugrađana. Ponosni smo na arhitektonski dizajn koji će istaći univerzalnost i svevremenost starog rešenja arhitekte Branka Pešića, i to kroz modernu obradu, najkvalitetnije materijale i novu energiju prostornog koncepta", rekla je direktorka kompanije Marera Properties Milana Srećkov.

U okviru projekta biće postavljene tzv. zelene oaze na terasama u okviru petog i šestog sprata, što predstavlja inovaciju na domaćem tržištu komercijalnih nekretnina, dodala je ona.

"Osim izuzetno atraktivnog izgleda i dodatne vrednosti za zakupce, zelene oaze su istovremeno dokaz naše posvećenosti održivim i ekološkim projektima".

Istakla je da na tržištu uveliko vlada interesovanje za kancelarijski prostor u okviru tog projekta, kako među postojećim tako i kod novih, potencijalnih zakupaca.

U ovoj fazi radova već je izdato više od 60 odsto prostora, dodala je ona.

Uz već pomenute zelene zone koje su koncipirane kao parkovi, u radove će se uvrstiti i zamjena staklenih površina na fasadi, kao i kompletna rekonstrukcija glavnog ulaza u objekat.

Pored uobičajenih radova u planu je modernizacija liftova, zamjena svih instalacija i unapređenje prirodne ventilacije kako bi prostor imao adekvatna „pluća" za odvijanje poslovanja, čak i u vanrednim epidemiološkim situacijama poput trenutne.

Planirano je uvođenje pametnog sistema za upravljanje zgradama koji će, uz ostala poboljšanja i napredne tehnologije, unaprijediti ukupnu energetsku efikasnost zgrade.

Unutar Beograđanke, Marera Properties će kreirati potpuno nov prostor, savremenog i funkcionalnog dizajna, navedeno je u saopštenju kompanije.

Takođe, ističu da se portfolio kancelarijskog prostora te kompanije izdvaja na tržištu po maksimalnoj fleksibilnosti prema potrebama zakupaca.

Marera Properties je kompanija koja se bavi investiranjem u komercijalne nekretnine.

U ovom momentu, portfolio kompanije čini gotovo 190.000 m2 kancelarijskih, industrijskih i maloprodajnih objekata na prestižnim i strateškim lokacijama širom zemlje.

Marera Properties se nalazi među četiri najveća ''real-estate'' investitora u Srbiji, a sa svojim poslovnim objektima je lider u centru Beograda, navedeno je u saopštenju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana