Petronijević: Stalno ponavljati istinu da se ne zaboravi

Srna
Petronijević: Stalno ponavljati istinu da se ne zaboravi

BEOGRAD - Advokat Goran Petronijević poručio je danas da NATO agresor 1999. godine nije uspio da pobijedi srpski narod ni raketama, ni bombama, ni osiromašenim uranijumom, te naglasio da se istina mora stalno ponavljati, da mladi ne zaborave ovaj zločin.

"Moramo neprekidno ponavljati da mladi to ne zaborave. U suprotnom bi se moglo desiti da budemo žzagrljeniž sa NATO-om i da mu budemo na svemu zahvalni", rekao je Petronijević na okruglom stolu "NATO ratovi protiv Srba i Rusa".

On je naglasio da se od početka sukoba na Kosmetu vidjelo da Albanci nisu sami i da iza njih stoji ozbiljna sila, koja je tada bila prikrivena, a sada otvoreno ratuje u Ukrajini, a isti su i akteri.

Petronijević je rekao da se sve što je urađeno na Kosmetu 1999. godine sada ponavlja na Istoku. On je rekao da se u Ukrajini praktično sve ponavlja i da Zapad tamo sprovodi strategiju lažne zastave, kao i na Kosmetu.

On je podsjetio da je NATO svojevremeno bombardovao zatvor u Istoku u kojem su poginula 92, a ranjeno 111 Albanaca i bilo je pokušaja da se to stavi na teret Srbima, te istakao da se to isto desilo sa zatvorom "Jelenovka" u Donjecku gdje su bili zatvoreni "Azovci".

"NATO vojnici koji ratuju za Ukrajince gađali su taj zatvor jer su neki pripadnici žAzovaž počeli da pričaju. Tokom napada poginulo ih je 49, dva su naknadno preminula, a 72 je ostalo da živi i da svjedoči. Istorija se ponavlja", rekao je Petronijević.

Petronijević je naglasio da je Kosovo na silu oteto i da mora biti vraćeno.

Okrugli sto "NATO ratovi protiv Srba i Rusa" organizovalo je Srpsko-rusko bratstvo.

Moderator okruglog stola bio je profesor geopolitike Srđan Perišić, a o temi "NATO ratovi protiv Srba i Rusa" govorili su pukovnik Ljubinko Đurković i diplomata Vladimir Kršljanin.

Putem videa obratili su se rukovodilac Rossotrudničestva - Jevgenij Primakov, predsjednik Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture Sergej Baburin i osnivač i predsjednik Fonda istorijske perspektive i akademik SANU Natalija Naročnjicka.

Danas su se navršile 24 godine od početka agresije NATO-a na SR Jugoslaviju u kojoj je tokom 78 dana bombardovanja ubijeno 2.500 ljudi, među kojima najmanje 79 djece, dok je upotreba zabranjene municije sa osiromašenim uranijumom izazvala teške posljedice po zdravlje stanovništva, a cijela zemlja pretrpjela strašna razaranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana