Petković: Kurti ne može da zabrani posetu Vučića Kosmetu, on se tu ništa ne pita

Tanjug
Petković: Kurti ne može da zabrani posetu Vučića Kosmetu, on se tu ništa ne pita

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne može da zabrani posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kosmetu pošto dogovorenim Sporazumom o zvaničnim posjetama Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje.

-Nervoza Aljbina Kurtija zbog dogovora u Ohridu, odakle se vratio bez ikakvog potpisa i priznanja od strane Beograda, ali sa obavezom formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), svakoga dana eskalira. Zato se sada uzalud junači da može da zabrani posetu predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, iako se on tu ništa ne pita! - naveo je Petković.

Prema Petkovićevim riječima, “u Ohridu je jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posjetama, po kome Priština može samo da primi k znanju posjetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje”.

Ovakve izjave Aljbina Kurtija najbolje pokazuju sa kakvim remetilačkim faktorom se sve vreme suočava Beograd u dijalogu, naveo je Petković.

-Jasno je da Kurti ne želi dijalog i na sve načine pokušava da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština, ali te svoje trikove Kurti može da proda možda na pijaci i nigde više”, saopštio je direktor Kancelarije za KiM. Petković kaže da je jasno da se Kurti “plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavljenog posla”. Kurti je izjavio sinoć za TV Kljan da nije dobio zahtev za posetu Vučića Kosovu i Metohiji i da, “s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, on ne bi bio poželjan na Kosovu”. “Ako je to osoba koja kaže da je masakr u Račku izmišljotina i nikada nije promenila stav, mislim da ne treba da dolazi na Kosovo. Naravno da neću dati dozvolu -  rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana