Petković: Kurti jedan od ideologa mašinerije zla koja je kasapila ljude

Srna
Petković: Kurti jedan od ideologa mašinerije zla koja je kasapila ljude

BEOGRAD - Aljbin Kurti je bio jedan od ideologa terorističke OVK, mašinerije la koja je ubijala, kidnapovala i kasapila ljude da bi trgovala njihovim organima i posljednji je koji ima pravo da bilo koga optužuje za genocid, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Direktor Kancelarije Petar Petković je rekao da bi premijer privremenih institucija u Prištini trebalo da svoje sunarodnike počne da upoznaje o zločinačkoj prirodi terorističke OVK, čije su žrtve bili, ne samo Srbi, već i mnogi Albanci.

Prema njegovim riječima, političari u Prištini imaće moralno pravo da govore o zločinima tek kada budu spremni da priznaju da su sami pokrenuli spiralu zločina koja je rezultirala svim ratnim strahotama i egzodusom četvrt miliona Srba i drugih nealbanaca sa Kosova i Metohije.

Komentarišući Kurtijevu izjavu da bi institucije u Prištini morale da tuže “Srbiju za genocid počinjen pre 22 godine”, Petković je istakao da je Srbija dosljedno spremna da istraži sve zločine, bilo da su oni stvarni ili izmišljeni.

Petković je napomenuo da Priština ne želi da manifestuje istu vrstu otvorenosti, jer je, kako kaže, Kurti svjestan da bi njegova ideološko-propagandna priča o takozvanom genocidu nad Albancima pala u vodu suočena sa stvarnošću i istinom o pravoj prirodi OVK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana