Petković: Bez izjava Vučića u Briselu, predsednik se obraća sutra

Tanjug
Petković: Bez izjava Vučića u Briselu, predsednik se obraća sutra

BRISEL - Nakon završenog trilateralnog sastanka u Briselu, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je novinarima da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće obraćati, već će sutra obratiti javnosti.


"Mislili smo da je moguće postići kompromis. Niko se neće obraćati iz naše delegacije", saopštio je novinarima Petković.

On je poručio da se delegacija Beograda borila za mir, stabilnost, kompromisna riješenja, zbog čega će, kako je rekao, predsjednik Vučić i ostati još izvijesno vrijeme u Brisleu.

"Predsednik Vučić će se sutra po povratku u Beogradu obratiti javnosti i biće to jedno od njegovih najznačajnijih obraćanja javnosti", rekao je Petković i precizirao da će se Vučić obratiti sutra poslije podne ili uveče.

Nakon više od pet sati, u Briselu je završena trilateralni sastanak predstavnika EU sa Aleksandrom Vuičicem i Aljbinom Kurtijem.

Niz razgovora počeo je jutros, odvojenim sastancima šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja i specijalnog izaslanika EU za dijolog Miroslava Lajčaka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Poslije toga, počeo je trilateralni sastanak, a zatim je uslijedila pauza, a u zgradu EEAS stigao je i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Nakon toga, uslijedio je još jedan krug bilateralnih razgovora, a zatim i još jedna runda trilataralnog sastanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana