Patrijarh Irinej i Lončar: Apel za poštovanje mjera tokom slava

Srna
Patrijarh Irinej i Lončar: Apel za poštovanje mjera tokom slava

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar apelovali su danas da se građani tokom krsnih slava pridržavaju epidemioloških mjera na sprečevanju širenja virusa korona.

Patrijarh Irinej je rekao da SPC i Ministarstvo zdravlja Srbije imaju isti cilj, a to su zdravlje i dobrobit građana, koje je pozvao na solidarnost i jedinstvo, saopšteno je iz Vlade Srbije.

On je ukazao da su slave događaji koji simbolišu duhovnost, baštine tradiciju, okupljaju i čuvaju porodice, a da danas “u vremenu epidemije, imaju i poseban značaj, jer načinom na koji se proslavljaju direktno utiču na očuvanje javnog zdravlja”.

U skladu sa tim, patrijarh Irinej i ministar Lončar pozvali su građane da se u svakoj situaciji pridržavaju protivepidemijskih mjera, a da krsne slave obilježe na način kojim neće ugroziti zdravlje i živote svojih najbližih, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Lončar i patrijarh Irinej razgovarali su u Patrijaršiji, a sastanku je prisustvovao i direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu Goran Stevanović.

Lončar je upoznao patrijarha o epidemijskoj situaciji u Srbiji, te ga je informisao i o pripremljenosti zdravstvenog sistema na novi pik virusa korona, dodaje se u saopštenju.

On je istakao da će zdravstveni radnici i ovoga puta učiniti sve da očuvaju zdravlje građana, ali da je neophodno da se poštuju mjere kako bi se epidemija držala pod kontrolom

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana