Određen pritvor saradnicima Darija Dorđevića Dekstera

Tanjug
Određen pritvor saradnicima Darija Dorđevića Dekstera

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana četorici osumnjičenih da su pripadnici organizovane kriminalne grupe Darija orđevića, koji je uhapšen u Beču.

Pritvor je određen za Stefana Runića, Petra Nikolića, Stefana Zizovića, Ognjena Trojanovića, dok su dvojica osumnjičenih V.S.i M.J. u bjekstvu.

U saopštenju suda se precizira da im je prirtvor određen zbog opasnosti od bjekstva i da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom roku.

Na ovo riješenje sudije za prethodni postupak imaju pravo žalbe u roku od tri dana.

Tužilaštvo je prethodno danas donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv sedam osumnjičenih - Darija Đordevića zvanog oks, Runića, Nikolića, Zizovića, Trojanovića, kao i protiv dvojice pomenutih koji su bjekstvu.

Runić, Nikolić, Zizović i Trojanović su uhapšeni u Beogradu prije dva dana i danas su saslušani u tužilaštvu.

Organizator ove grupe je, kako se sumnja, orđević (33), koji je uhapšen u Beču, a po informacijama bezbjednosnih službi Srbije, tom prilikom zaplijenjeno je i oko 10 kilograma heroina.

Mediji orđevića nazivaju Dekster mada je tužilaštvo prije dva dana saopštilo da mu je nadimak oks.

Osumnjičeni se terete za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom 16 lokacija na teritoriji Beograda pronašla narkotike i skupocena vozila od kojih je jedno blindirano, kao i veću količinu novca.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana