Odalović: Hoti treba da ukine mjere koje onemogućavaju dijalog

Srna
Odalović: Hoti treba da ukine mjere koje onemogućavaju dijalog

BEOGRAD - Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović ocijenio je danas da je dobro što je kandidat za budućeg premijera u Prištini Abdulah Hoti najavio ekspresno ukidanje mjera koje su blokirale dijalog Beograda i Prištine i da to treba i da potvrdi.

 

Odalović je rekao da se nada da će Hoti za to dobiti podršku, te da mu se čini da će kandidat za budućeg premijera u Prištini u odnosu na prethodnike biti spremniji za kompromis i dijalog sa Beogradom.

"To treba danas da potvrdi. Vrlo pažljivo treba slušati njegov ekspoze u kojem, pretpostavljam, da će dati osnovne smernice i odgovore na neka pitanja koja sve nas muče – da li je spreman da stavi van snage mere koje je pre nešto više od godinu dana uveo /Ramuš/ Haradinaj, kao i mere koje je uveo /Aljbin/ Kurti", rekao je Odalović za RTS.

Kada je riječ o ulozi Srpske liste, Odalović je izrazio nadu da će to biti ozbiljnija priča u odnosu na prethodne i da će srpski predstavnici imati dovoljno prostora da ostvare suštinski cilj i brinu o interesima Srba i Srbije.

Komentarišući što će u novoj prištinskoj vladi biti i Haradinaj i Bedžet Pacoli, on je ocijenio da ta vlada ima ozbiljan unutrašnji izazov. Prema njegovim riječima, politička scena među kosovskim Albancima je toliko komplikovana da više "niko ništa ne zna".

Na pitanje da li Priština čeka da dođe do promjene vlasti u SAD, Odalović je rekao da je očigledno da bi Albanci sigurno više voljeli da dođe do promjena i da se administracija bivšeg predsjednika Bila Klintona ponovo pozicionira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana