Nenad Rašić imenovan za ministra za zajednice i povratak u Vladi samoproglašenog Kosova

Agencije
Foto: Arhiva

PRIŠTINA- Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti imenovao je danas Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak u Vladi  samoproglašenog Kosova.

Nenad Rašić je predsjednik Progresivno demokratske stranke. U ranijim Vladama  samoproglašenog Kosova bio je ministar za rad i socijalno staranje i direktor Kancelarije za zajednice pri kabinetu premijera privremenih prištinskih institucija.

Mjesto ministra za zajednice i povratak ostalo je upražnjeno nakon što je Goran Rakić početkom novembra podnio ostavku kada su svi predstavnici Srpske liste izašli iz prištinskih institucija i iz svih institucija u četiri opštine na sjeveru Kosova zbog odluke Vlade samoproglašenog Kosova o obaveznoj preregistraciji vozila sa starih srpskih na RKS tablice.

Srpska lista se nije prijavila za učešće na vanrednim izborima za gradonačelnike četiri opštine na sjeveru Kosova, koji su raspisani za 18.decembar. U međuvremenu, rezervnih devet kandidata Srpske liste sa zadnjih parlamentarnih izbora je samo tehnički preuzelo poslaničke mandate u Skupštini samoproglašenog Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana