Nema povrijeđenih i nestalih Srba u Grčkoj

Srna
Nema povrijeđenih i nestalih Srba u Grčkoj

Beograd - Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je da je u mjestima gdje je izbio požar bilo dvoje srpskih državljana, koji nisu povrijeđeni,ali im je izgorio automobil.

On je ponovio da među povrijeđenim i nestalim nema građana Srbije kao i da je u mjestu Lutraki, gdje ima srpskih turista situacija mirna.

“Mi smo danas u ambasadi okupili i turističke vodiče i predstavnike agencija koji vode srpske turiste u mesto Lutraki, gde se proširila vest da je vanredna situacija. Situacija je mirna, razgovarali smo sa lokalnom policijom, tako da nema razloga za brigu”, istakao je Spasojević.

On je naglasio da je požar lokalizovan, da ne postoji više direktna prijetnja na mjestima na kojima je on izbio, prenose beogradsi mediji.

“Situacija je na svu sreću bolja, vetar koji je bio glavni uzrok toga da se požar veoma brzo raširio i doveo do tragedije, sada više ne duva”, objasnio je ambasador.

Prema njegovim riječima Grčkoj je sada prioritet traganje za nestalim licima, jer je riječ o velikom broju osoba.

On je naveo da je prema najnovijim podacima grčkih vlasti, 81 osoba stradala u požaru, a strahuje se i da je taj broj veći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana