Neizvjesno rješenje pitanja Kosmeta

Srna
Neizvjesno rješenje pitanja Kosmeta

Beograd - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao je da su na današnjem sastanku u Patrijaršiji u Beogradu konstatovali da je veoma neizvjesno kako će se naći rješenje za Kosovo i Metohiju, ali da neće posustati u odbrani.

"Borićemo se, nećemo posustati u odbrani, koliko ćemo uspeti videćemo", rekao je patrijarh srpski.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je današnji sastanak bila prilika da se najotvorenije razgovara o svim pitanjima i da je dobro i korisno da se na ovom nivou vodi dijalog i razgovor i da se utvrde zajednički stavovi bez kojih ne može da se riješi nijedno važno pitanje.

"Vidio sam iskrenost u diskusiji. Pristup koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je jasan, nije ostavljao dileme, kao ni zaključci što nisu ostavili dileme", rekao je Dodik.

Vučić je poručio da će nastaviti da se bori kako bi se izvuklo maksimalno za srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali da neće pristajati na bilo kakve ucjene i zahvalio patrijarhu, episkopima i Dodiku.

"Složili smo se da treba da poštujemo različitosti ali i o našim međusobnim odnosima. Govorili smo i o odnosima sa Republikom Srpskom. Govorili smo i o tome da svakoga dana gubimo mnogo ljudi u Srbiji i da su to stvari o kojima moramo da radimo", rekao je Vučić.

U zgradi Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u Beogradu održana je sjednica redovnog godišnjeg zasjedanja Svetog arhijerejskog sabora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana