Nastavljena potraga za tijelom Danke Ilić

GS
Nastavljena potraga za tijelom Danke Ilić

BOR - Policija i dalje traga za tijelom male Danke Ilić. Pretraživana je Lazareva pećina koja se nalazi kod sela Zlot, Lazarev kanjon, kao i cjelokupno područje duž Zlotske rijeke, prenosi RTS.

Pretpostavlja se da će pretraga ići u pravcu okoline sela Zlot i Lazarevog kanjona, javlja reporter Tanjuga.

U tom kraju ima mnogo rupa i jama, koje mogu da posluže za skrivanje tijela.  

Kako javlja reporter Tanjuga, potrebno je da pretragu rade specijalistički timovi, alpinisti, speleolozi, da ne bi neko drugi došao u opasnost.  

Pripadnici sektora za vanredne situacije i Gorske službe spasavanja, ne pretražuju samo atar sela, već i razgovaraju sa mještanima kako bi mogli da dođu do bilo kakvih informacija koje mogu da upute na pravac gdje bi moglo da bude tijelo Danke Ilić.  

Dvojici osumnjičenih za ubistvo dvogodišnjeg dfeteta određen je pritvor do 30 dana. Sumnja se da su brat i otac jednog od osumnjičenih pomogli da se sakrije tijelo. U međuvremenu, brat je preminuo u Policijskoj upravi Bor, dok je ocu određen pritvor.

Policija je juče saopštila da su sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja pretražili pola trase od sedam kilometara Lazarevog kanjona, a pretraživali su i jamu iznad kanjona, koja je duboka 70 metara.

Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema.

Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje pregledana je cijela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo i oni su sprovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Njima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo  teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Komentarišući ubistvo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična djela.

Građani Bora i Banjskog polja donose cijveće i svijeće i upućuju saučešće porodici Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana