Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić

Tanjug
Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić

Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora se nastavlja, a pretražuje se potez od sela Zlot ka selu Sumrakovac.

Na tom potezu se pregleda nekoliko deponija, a policija pregleda i  rezervoare sa vodom kojih ima mnogo u tom kraju, jer su osumnjičeni za ubistvo djevojčice radili u Javnom komunalnom preduzeću "Vodovod".

U potragu su se uključili i pripadnici Žandarmerije.

S obzirom na to da je riječ o velikom terenu, ima mnogo mjesta na kojima bi tijelo djevojčice moglo da bude, a u selu Zlot pretražena je i okolina kuće D. D.,  koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo.

On je na saslušanju rekao da je premještao tijelo, a to otežava rad policije, jer na neka mjesta moraju da se vrate i po nekoliko puta i da utvrde sa sigurnošću da tijelo u međuvremenu možda nije prebačeno na ta mjesta koja su oni ranije pregledali. 

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju.

Na teret im se stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D., otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo djevojčice na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu je direktor JP "Vodovod" u Boru podnio ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana