Napadači na srpsku djecu u Lapljem Selu pušteni uz novčanu kaznu

Srna
Napadači na srpsku djecu u Lapljem Selu pušteni uz novčanu kaznu

BEOGRAD - Dvojica Albanaca, koja su u Lapljem Selu prijetila nožem srpskim maloljetnicima, puštena su nakon saslušanja u policiji, uz izrečenu novčanu kaznu za remećenje javnog reda i mira, potvrđeno je "Kosovo onlajnu" u stanici policije u Gračanici.

Prištinska policija identifikovala je i privela dvojicu Albanaca iz Janjeva, koji su učestvovali u incidentu u Lapljem Selu kod Gračanice, kada su uz prijetnju nožem vrijeđali srpske maloljetnike i tjerali ih da uzivikuju "Tači predsjednik" i uvrede na račun predsjednika Srbije.

Dvojica Albanaca priznala su da su učestvovala u incidentu, uz izgovor da su se šalili i da im nije bila namjera da ugroze nečiji život.

Oni su negirali da su prijetili tinejdžerima srpske nacionalnosti i da su ih vrijeđali.

Incident u Lapljem Selu desio se u petak, 24. februar, u blizini Srednjoškolskog centra.

Dvojica Albanaca su oko 22 časa, kako se navodi, presrela automobilom grupu od petoro srpskih maloljetnika i, uz psovke i prijetnje nožem, od djece tražila da kažu da je njihov predsjednik Hašim Tači i da predsjednika Srbije nazivaju pogrdnim imenima.

Kako je za RTS ispričao roditelj jednog od dječaka, djeca su se razbježala, ali je vozač automobilom prepriječio put dvojici maloljetnika, izvadio nož i nastavio da ih prati, dok je njegov suvozač sve vrijeme događaj snimao telefonom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana