Napadača na putnike „Lastinog“ autobusa terete za pokušaj ubistva

Tanjug
Foto: Agencije

MINHEN - Napadač na putnike u „Lastinom“ autobusu, koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd, danas će biti izveden pred sudiju za prekršaje, koji treba da mu odredi pritvor, a tužilaštvo ga optužuje za pokušaj ubistva.

Njemački mediji prenose da je 30-ogodišnji državljanin Srbije, a riječ je, kako Tanjug saznaje, o Fahrudinu Kahroviću, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao jednu ženu i jednog 20-ogodišnjeg putnika.

On je 20-ogodišnjeg putnika, koji je pao na pod, udarao u lice pesnicama i nogama, usljed čega je napadnuti zadobio povrijede. Kada je došlo do napada vozači su zaustavili autobus, putnici su istrčali, a napadača su obuzdali vozači i pojedini putnici. Pema pisanju njemačkih medija napadač je, u razgovoru sa policijom, tvrdio da je naoružan.

Na to je reagovala njemačka policija, koja je na mjesto događaja uputila specijalne jedinice SEK iz Nirnberga, kao i pregovarački tim za rješavanje talačke krize. Autoput A9, između Hilpolštajna i Gredinga, bio je zatvoren za saobraćaj u oba pravca. Nakon pregovora pregoračkog tima policije vozači su mogli da napuste autobus.

Nakon toga uslijedila je munjevita akcija SEK, koja je, koristeći i šok bombe, savladala napadača u autobusu i uhapsila. Policija za sada nije mogla da potvrdi sumnju da se radilo o talačkoj krizi. U međuvrevemnu je povređeni 20-ogodišnjak, koji je odvežen u obližnju bolnicu, iz nje pušten, a drugih 13 putnika je prespavalo u jednom hotelu i danas se vraća, drugim autobusom u Srbiju.

Inače pošto se radilo o stranom autobusu pregovori sa napadačem, kako pišu njemački mediji, nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi „Bild“, izgovarao čudne rečenice. Napadač je tvrdio da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut. Njemačka policija je u saradnji sa Bezbjednosno informativnom agencijom bila u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i sa napadačem.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana