Na kuli "Beograd" ispisana imena država koje nisu glasale za rezoluciju o Srebrenici

Tanjug
Na kuli "Beograd" ispisana imena država koje nisu glasale za rezoluciju o Srebrenici

BEOGRAD - Na kuli "Beograd" sinoć su ispisana imena svih država koje nisu glasale za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj Skupštini, čime su pokazale da su iskreni prijatelji Srbije.

"Hvala vam prijatelji, ponosna Srbija i Srpska" - piše na kuli Beograd.

Generalna skupština UN u Njujorku usvojila je prošle nedelje rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa "za". Devetnaest država je bilo protiv, a uzdržano 68.

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je na sjednici da usvajanjem ove rezolucije pokušano da se stavi žig na naše čelo, međutim da se u tome nije uspjelo. Za rezoluciju nije glasalo 107 država.

Protiv rezolucije glasale su Rusija, Mađarska, Belorusija, Kina, Komorska ostrva, Antigva, Sirija, Kuba, Kongo, Demokratska Narodna Republika Koreja, Dominikanska republika, Eritreja, Esvatini, Grenada, Mali, Nauru, Nikaragva, Sao Tome i Principe i Srbija.

Uzdržani su bili: Alžir, Angola, Argentina, Jermenija, Bahami, Bahrein, Barbados, Benin, Butan, Bocvana, Brazil, Burundi, Kambodža, Kamerun, Kongo, Obala Slonovače, Kipar, Dominikanska Republika, Ekvatorijalna Gvineja, Etiopija, Gabon, Gruzija, Gana, Grčka, Gvatemala, Gvineja, Haiti, Honduras, Indija i Jamajka.

Među uzdržanim su bili još i Kazahstan, Kenija, Kiribati, Laos, Liban, Lesoto, Madagaskar, Maldivi, Meksiko, Mongolija, Mozambik, Namibija, Nepal, Nigerija, Oman, Panama, Papua Nova Gvineja, Paragvaj, Peru, Filipini, Sent Kits, Sent Lucija, Sent Vincent Samoa, Sejšeli, Slovačka, Solomonska ostrva, Južni Sudan, Šri Lanka, Sudan, Surinam, Tadžikistan, Tajland, Togo, Trinidad Tobago, Tuvalu, Uganda, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

Vučić je ukazao da će usvajanje rezolucije otvoriti Pandorinu kutiju i da će se svijet suočiti sa nizom optužbi za genocid i da ona neće donijeti pomirenje u regionu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana