Momirović: Vlada će obezbediti najniže cene životnih namirnica

Srna
Momirović: Vlada će obezbediti najniže cene životnih namirnica

BEOGRAD- Vlada Srbije donijela je odluku da po subvencionisanoj cijeni od 33 dinara /0,28 evra/ po kilogramu proda 30.000 tona pšeničnog brašna tip-500 domaćim proizvođačima hljeba, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

"U narednom periodu, pažljivom politikom uspećemo da obezbedimo najniže cene osnovnih životnih namirnica, pre svega, za socijalno ugrožene građane", rekao je Momirović nakon potpisivanja odluke o raspodjeli prvih 27.218 tona ovog brašna proizvođačima hljeba po subvencionisanim cijenama.

On je istakao da u teškim okolnostima Vlada Srbije uspijeva da obezbijedi niske cijene osnovnih životnih namirnica, a, prije svega, hljeba, ulja, soli i šećera, koje su u Srbiji ako ne najjeftinije, onda među najjeftinijim u Evropi, saopšteno je iz Ministarstva trgovine.

Vlada Srbije donijela je zaključak o interventnoj prodaji 30.000 tona pšeničnog brašna tip-500 proizvođačima hljeba iz zaliha Republičke direkcije za robne rezerve.

Nakon sprovedenog postupka donijeta je odluka o količinama brašna koje proizvođači hljeba mogu kupiti od Direkcije po cijeni od 33 dinara po kilogramu, sa PDV-om.

Tom odlukom raspoređeno je ukupno 27.218,4 tona, a preostala količina brašna od 2.206 tona biće raspoređena proizvođačima hljeba po novom javnom pozivu koji je danas objavljen na sajtu Ministarstva trgovine. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana