Ministarstvo odbrane Srbije: Vojska u Raškoj i Novom Pazaru u prvom stepenu pripravnosti

Srna
Polaganje vojničke zaklete 17.09.2021
Foto: vs.rs | Polaganje vojničke zaklete 17.09.2021

BEOGRAD - Jedinice Vojske Srbije su u povišenoj borbenoj gotovosti u garnizonima Raška i Novi Pazar, jer država na taj način želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda, izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Stefanović je istakao da Vojska Srbije ne provocira, ali je spremna da zaštiti narod ukoliko se dogodi bilo šta što ugrožava njegov život.

Ministar Stefanović, koji je prisustvovao prezentaciji spremnosti pripadnika vojske da odgovori na sve postavljene zadatke i zaštiti sve građane Srbije, smatra da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povlači odlične poteze s ciljem deeskalacije trenutnog stanja na sjeveru Kosova i Metohije.

Komentarišući pozive iz EU da se "obje strane" uzdrže od provokacija, Stefanović je naveo da je svaka provokacija bila od strane Prištine, pa i ono što se moglo vidjeti na Jarinju i Brnjaku.

"Nažalost, i najnoviji događaj, prebijanje Srba. Sve ono što se dešava ukazuje koliko je predsednik bio u pravu kada je govorio da će se to dešavati. Da je to deo organizovane kampanje", naglasio je Stefanović, te je upitao "šta je to Beograd uradio".

Stefanović je dodao i da očekuje reakciju EU i Kfora, ali da je trenutno najvažnije zaštititi živote Srba.

"Mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao nikoga ne provocirajući, ali, po nalogu predsednika, biti spremni da zaštitimo svoj narod", naglasio je Stefanović.

Stefanović je sa načelnikom generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem posjetio pripadnike Vojske Srbije u garnizonima u Novom Pazaru i Raški.

Posjeti ljudstvu i dijelu najsavremenije tehnike kojom vojska raspolaže prisustvovao je i komandant kopnene vojske general potpukovnik Milosav Simović, a održan je i sastanak sa komandatima jedinica Vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana