Lončar: U Srbiji trenutno zaraženo 2.340 medicinskih radnika, 62 hospitalizovano

Tanjug
Lončar: U Srbiji trenutno zaraženo 2.340 medicinskih radnika, 62 hospitalizovano

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je večeras da je trenutno registrovano 2.340 zaraženih zdravstvenih radnika virusom korona, a da je 62 na bolničkom liječenju.

Lončar je za RTS kazao da su to ozbiljni resursi i ljudi koji već više od osam mjeseci rade u kovid sistemu.

Kako je naveo, smirivanje situacije zavisi samo od jedinstva i sloge, odnosno da se svi građani s medicinskim radnicima ujedine u borbi protiv virusa korona tako što će narednih nekoliko nedjelja izbjegavati kontakte.

“Jedina mera koja može dati rezultat jeste da se zatvori sve”, kazao je Lončar i pozvao građane da poštuju propisane mere i da izbegavaju kontakte.

Kada je riječ o bolničkim kapacitetima, on je rekao da za sada ima mjesta za sve koji iziskuju bolničko liječenje, ali da ne mora da znači da će to biti u Beogradu i apelovao na sve da ne prave dodatni problem zdravstvenim radnicima buneći se zato što ne mogu da budu hospitalizovani baš u Beogradu, a žive u tom gradu.

“U kovid bolnici nema posete, kakva je razlika u kom ste gradu kada sa porodicom možete da se čujete samo telefonom”, kazao je Lončar.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana