Ljajiću kosovska policija nije dozvolila ulazak na Kosovo i Metohiju na pomen Ivanoviću

Tanjug
Ljajiću kosovska policija nije dozvolila ulazak na Kosovo i Metohiju na pomen Ivanoviću

BEOGRAD - Predsjedniku SDP Srbije Rasimu Ljajiću pripadnici kosovske policije nisu dozvolili da pređe administrativnu liniju na Jarinju i da u Kosovskoj Mitrovici prisustvuje obilježavanju treće godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovicu.

Ljajić je na Jarinju, kako je saopšteno iz SDP-a, zadržan više od dva sata, jer mu je najpre rečeno da se prema podacima iz baze KPS vodi kao ministar u Vladi Republike Srbije i da mu je zbog toga potrebna dozvola za prelazak administrativne linije.

Kada je Ljajić objasnio da nije član vlade i da u Kosovsku Mitrovicu ide u svojstvu građanina na obilježevanja godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, pripadnici KPS su rekli da sačeka par minuta, a tih par miuta je trajalo dva sata.

Poslije toga Ljajić je, kako se navodi u saopštenju, zvanično obaviješten da ne može da uđe na Kosovo i Metohiju, a kao razlog, nezvanično mu je rečeno da političarima i državnim zvaničnicima Republike Srbije nije dozvoljen ulaz zbog izborne kampanje, koja je u toku.

SDP Srbije će o ovom incidentu obavijestiti sve relevantne međunarodne organizacije, a posebno one koje se bave zaštitom ljudskih prava.

- Pitamo se o kakvom slobodnom protoku ljudi, roba i kapitala i zajedničkom tržištu, CEFTA ili "mini Šengenu", možemo govoriti, ako se ne dozvoljava ni odlazak na obeležavnje godišnjice nečije smrti – saopštila je stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana