Let Beograd - Peking poslije 17 godina

Agencije
Let Beograd - Peking poslije 17 godina

Beograd - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić dočekala je u petak na aerodromu "Nikola Tesla" prvi avion na liniji između Pekinga i Beograda, preko Praga, koja je uspostavljena poslije 17 godina.

Ona je izrazila nadu da će za nekoliko mjeseci biti uspostavljen direktan let između Beograda i Pekinga i dodala da Srbija i Kina, u ovom trenutku, imaju zajedničke projekte vrijedne više od šest milijardi dolara, a da je u prvih sedam mjeseci ove godine trgovinska razmjena uvećana za deset odsto u odnosu na prošlu, dok je izvoz iz Srbije u Kinu uvećan za čak 134 odsto. To, podvukla je Brnabićeva, dovoljno govori o tome koliko su se Srbija i Kina zbližile u posljednjih nekoliko godina.

Avionom kineske kompanije "Hajnan erlajnz" "erbas A330-300", koji je tradicionalno dočekan vodenim šmrkovima, u Srbiju je doputovalo više od 20 privrednika iz Kine i predstavnika poslovnih asocijacija. Nova avio-linija će se u početku obavljati preko Praga na ruti Beograd - Prag - Peking, ali putnici neće morati da izlaze iz aviona.

Let na liniji Beograd - Prag - Peking traje oko 12 sati i 30 minuta. Povratne karte na toj liniji se mogu kupiti za 457 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana