Kurti prijeti da će rasporediti više policajaca sjeverno od Ibra

Tanjug
Kurti prijeti da će rasporediti više policajaca sjeverno od Ibra

KOSOVSKA MITROVICA - Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti objavio je na svom Fejsbuk (FB) profilu da će vlada tzv. Kosova zbog situacije “sjeverno od Ibra rasporediti još veći broj policajaca”.

On je u svojoj FB objavi napisao da su na sjeveru Kosova “pojačani napadi”.

“Zločinačke bande pojačale su napade na sjeveru Kosova. Znaju da se bliži kraj. Vlada Kosova niti će da se cjenjka sa njima niti da ih toleriše. Bombe koje bacaju, meci koje ispaljuju i maske koje nose su njihova politička i narodna nemoć. Zbog ovih zločinaca i oružanih napada sjeverno od Ibra, obezbjedićemo više policajaca zato što će se voditi istraga i procesuiranje ovih zločinaca koje plaća Srbija i režira njen predsjednik”, napisao je Kurti.

Kurti poručuje da brojna kršenja zakona neće biti oproštena, a da će tendencije destabilizacije propasti.

“U četiri opštine na sevjeru podjela nije na Srbe i Albance, već na kriminalne bande i građane. Molim sve građane Kosova da podrže državu i policiju Kosova, sve naše funkcionere koji brane ustavnost i zakonitost, republiku i demokratiju”, poručio je Kurti.

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, zajedno sa patrolom Euleksa, ponovo su večeras ušli u prostorije opštinske izborne komisije (OIK) u Sjevernoj Mitrovici.

Nema zvaničnih informacija o razlogu njihovog boravka u OIK, ali pojedini albanski mediji su prenijeli da se sumnja se da su tu zbog neeksplodirane eksplozivne naprave.

U Sjevernoj Mitrovici danas se čulo više eksplozija, kada su albanski članovi OIK uz asistenciju naoružanih specijalaca kosovske policije nasilno upali u prostorije koje koristi izborna komisija i zamijenili brave.

Tokom nasilnog upada čule su se detonacije, a prostorije su potpuno demolirane.

Isto se dogodilo i u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću.

Građani ovih opština bili su vidno uznemireni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana