Krasnići se dovodi u vezu s ubistvima Srba u logoru Likošane

Srna

Priština - Nekadašnji generalni sekretar takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Jakup Krasnići, koji je dobio poziv iz Specijalnog suda u Hagu za saslušanje u svojstvu osumnjičenog, dovodi se u vezu sa mučenjima i ubistvom više Srba u zloglasnom logoru Likošane kod Glogovca, potvrdili su Srni neimenovani izvori bliski istražiteljima Specijalnog tužilaštva.

U ovom zloglasnom logoru se od 1998. do kraja sukoba na Kosmetu nalazio Glavni štab takozvane OVK.

Krasnići je na svojoj Facebook stranici objavio da je dobio poziv iz Specijalnog suda da se pojavi pred tužiocima u srijedu, 24. jula i da će se pozivu odazvati, ma u kom svojstvu bio pozvan.

Ehat Miftaraj iz Kosovskog Instituta za pravosuđe izjavio je novinarima da je izvjesno da će iz Specijalizovanog tužilaštva biti pozvan još znatan broj bivših pripadnika OVK, uključujući i najviše oficire i ljude koji su se nalazili na komandnim pozicijama.

Krasnići je, uz Ramuša Haradinaja, drugi visoki predstavnik OVK koji se sumnjiči za zločine počinjene nad Srbima i nealbancima tokom predratnog, ratnog i poratnog perioda na Kosovu i Metohiji. 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana