Kancelarija za KiM: U Klokotu albanske zastave, nova provokacija

Tanjug
Foto: Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA- Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je večeras da su u Klokotu, uoči obilježavanja Dana zastave Albanije, istaknute crveno-crne zastave, što, kako ističu iz Kancelarije, predstavlja još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u tom dijelu južne srpske pokrajine.

Zastave Albanije nemaju šta da traže pokraj srpskih kuća u Kosovskom Pomoravlju i Crkve Svetog Petra i Pavla i zato se ovo neumjesno "dekorisanje" ne može protumačiti drugačije nego kao provokacija i još jedan korak ka stvaranju "Velike Albanije", navodi se u saopštenju.

Albanci imaju pravo da proslavljaju svoje praznike, ali je neumesno kada to čine u sredinama koje naseljavaju Srbi, kojima se prekidaju slave, vjenčanja i druga slavlja, navode iz Kancelarije za KiM.

''Podsećamo da je Crkva Svetog Petra i Pavla prošle godine obijena i opljačkana na Zadušnice, čime je Srbima jasno poručeno da im je uskraćeno čak i pravo da, u skladu sa hrišćanskim običajima, oplakuju svoje mrtve'', dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM su pozvali Albance na Kosovu i Metohiji da Dan zastave Albanije ne koriste za produbljivanje međuetničkog jaza i zastrašivanje i provociranje Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana