Jovanović: Razgovarao sam sa Kurtijem, o Kosovu se ne sme ćutati

Tanjug
Jovanović: Razgovarao sam sa Kurtijem, o Kosovu se ne sme ćutati

BEOGRAD - Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović saopštio je da je u Prištini razgovarao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i naveo da se "o Kosovu ne sme ćutati".

Jovanović je, u video snimku sa Merdara objavljenom sinoć na mreži Iks, na povratku iz Prištine, naveo da "svako od nas nosi svoje breme i nikome danas nije lako".

-Ja sam verovao i verujem da je Vučić svestan tog tereta i da ceni i razume mir koji je potreban i Srbima i Albancima - rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da Kurtija poznaje 30 godina i da, nakon razgovora u Prištini, "veruje da je krv prolivena u Banjskoj poslednja krv koja se proliva u sukobu srpskog i albanskog naroda na Kosovu" i da su životi koji su tamo izgubljeni "poslednja cena koju plaćamo za istorijski nesporazum naša dva naroda".

 

Kurti:”da li je Beograd interesantan i lep kao onda kada smo bili studenti?” ja:” i interesantniji i lepsi, mnogo…kao i Pristina!” pic.twitter.com/MtKNsfwNYA

— Čedomir Jovanović (@Ceda_Jovanovic) December 3, 2023

 

Ukazujući da je Srbija pred izborima, Jovanović smatra da se o Kosovu, kako je rekao, "mora reći istina".

.O Kosovu se ne sme ćutati. Mora se reći istina i mora se krenuti drugim putem - ocijenio je Jovanović.

Dodaje da je on tu istinu davno rekao, „pre više od 20 godina“ i da je "zbog toga žigosan kao izdajnik", a da danas, prema njegovim riječima, "mnogo više ljudi razume da je uradio ono što je morao", zato što, kako je naveo, "voli svoj narod i što zna da ne može voleti i želeti dobro Srbima, a da nema snagu da voli i kosovske Albance i pokuša da ih razume".

-"Danas verujem i u naše društvo i njegovu sposobnost da podrži političke promene koje su nam potrebne kako bi svi na Kosovu našli svoj mir, a mi pravo na novi početak - naveo je Jovanović na video snimku.

Uz snimak je napisao da ga je Kurti pitao "da li je Beograd interesantan i lep kao onda kada smo bili studenti?", a da je on odgovorio "i interesantniji i lepši, mnogo…kao i Priština!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana